joi, 22 septembrie 2011

Haina face pe om sau omul pe haina?

M-am saturat de oameni care pun etichete dupa firma sau dupa pretul imbracamintei ce o purtam. M-am saturat de cei care se cred mari si tari doar pentru poarta o anumita firma, cand defapt caracterul nu are pret.
Sunt oameni care pur si simplu adora sa fie "la moda" ok, nu am nimic cu ei...mai degraba am ceva cu cei care ii favorizeaza, care cred ca daca persoanele respective au haine "COOL" sunt persoane foarte , dar foarte ok.Ei bine, nu e asa.Am cunoscut persoane care se imbracau de la cel mai scump magazin dar care nu erau in stare sa poarte o conversatie decenta pe o tema la intamplare, persoane care aveau un comportament josnic fata de cei din jurul lor fiind false si superioare.
Si sunt oameni care intradevar, nu isi permit haine sofisticate dar au un suflet de aur si o educatie "ca la carte" dar din pacate nu sunt apreciati la adevarat lor valoare din cauza acestui "detaliu".Mi se par "oameni" falsi cei care indraznesc sa te judece dupa hainele purtate, oameni care nu se respecta pe ei insisi din aceasta cauza nu ii va respecta nici pe cei din jur.
Eleganta nu tine de imbracaminte, ci de gesturile pe care le faci

Tu ce spui: Haina face pe om sau omul pe haina?

8 comentarii:

  1. Pai. Clar omul face pe haina. Adica te poti imbraca modest sa zicem asa si poti fi si la moda. Acum nu e neaparat sa ai haine zara, berşca sau cum s-o scrie , sau mai stiu eu ce.
    Ideea e ce ai in minte si in suflet.
    Nu ma lungesc ....ar mai fi multe de discutat!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Numai ca zicala asta "haina face pe om", se refera la altceva, nu la pret :)

    RăspundețiȘtergere
  3. dap.....vechea intrebare...pacat ca nu toti au si curajul sa se conformeze raspunsului....aici ma refer la intreaga omenire....

    RăspundețiȘtergere
  4. Gabi: Asa e sunt enorm de multe lucruri de discutat.

    Anonim: Stiu ca nu se refera la asta dar m-am legat de aceasta "zicala" pentru a sublinia ideea respectiva.

    Roscata din vis: :) Din pacate asta e...

    RăspundețiȘtergere
  5. nu, nu haina face pe om, ci aparenta. pentru fiecare om pari intr-un fel, pentru fiecare altfel. dar nimeni nu trece dincolo de aparente, de ceea ce intalneste la prima privire, de impresiile care pentru el devin adevaruri statornice.

    RăspundețiȘtergere
  6. Subiectul ăsta a început să mă dezguste. Are rost să-mi mai spun părerea? E absolut clar că omul face pe haină. Dar sincer, nici nu mai are rost să-ți agiți neuronii, în ziua de azi, dacă nu ai haine de firmă, nu însemni nimic pentru nimeni, din păcate :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa este!Sunt de acord cu tine!Este trist cand vedem in jurul nostru haina il face pe om si nu invers.
    Ar fi normal ca omul sa faca haina...Sa ne uitam intai la sufletul unei persoane si nu la ce poarta:)

    RăspundețiȘtergere

Daca taci, nimeni nu va sti ce te deranjeaza...